Yöneticiler İçin Makroekonomi

(Eğitim süresi 1 gün, Kod: MU13)

Dünyada ve Türkiye’de şirketlerin başarısı, önemli ölçüde aldıkları finansal kararlara bağlıdır. Bu finansal kararları alırken şirket yöneticileri zaman zaman makroekonomik ortamı ve gelişmeleri yakından takip ve analiz etmek durumunda kalırlar. Bu amaçla en güncel bulduğumuz 4 konuda bazı temel bilgileri Türkiye özelinde aktarmayı amaçlayan bir eğitim programı hazırladık.


Eğitim Konuları:

Global Ekonomi: Dünya ekonomisi ne durumda? Global kriz sonrası iyileşme ne aşamada? Gündemi en çok hangi konular meşgul ediyor? Türkiye-dünya ekonomisi etkileşimi hangi kanallardan oluşuyor?

Makroekonomik Kırılganlık: Bir ekonominin kırılganlığı deyince neyi kastediyoruz? Hangi göstergeler öne çıkıyor? Ödemler Dengesi istatistiklerini nasıl okuyoruz? Türkiye’nin temel kırılganlıkları neler?

Para Politikası: Para politikası nedir? Maliye ve makro ihtiyatı politikalardan farkı nedir? Para politikasının dünyada geldiği nokta nedir? Türkiye özelinde son yıllarda para politikası nasıl bir değişim gösterdi? Neler yapılmaya çalışılıyor?

Büyüme: Büyümeyi nasıl ölçüyoruz? Büyümenin arz ve talep tarafına nasıl bakıyoruz? Büyümeyi takip ederken kullandığımız en standart tablo ve grafikler neler?

Bir gün sürecek olan eğitimimize, dünya ve Türkiye ekonomisini izleyen veya daha bilinçli bir gözle izlemeyi arzulayan herkesi, özellikle de orta ve üst düzey yöneticileri çağırıyoruz.

Katılımcılarımıza, gün boyunca tartışılan konuları eğitim sonrasında da takip edebilmeleri amacıyla, kısıtlı bir süre için  (Turkey Data Monitor) yazılım programı aboneliği sağlanacaktır.


Eğitimenimiz: 

Dr.Murat Üçer

Murat Üçer, Global Source Partners Türkiye danışmanlığının yanı sıra Turkey Data Monitor kurucuğu ortağı ve Koç Üniversitesi yarı-zaman öğretim üyesidir. Finans kuruluşlarına, uluslararası firmalara ve kamu kurumlarına makroekonomik danışmanlık yapmakta; Türkiye ekonomisi ve küresel ekonomi üzerine makro seminerler vermektedir. Daha önce Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), Credit Suisse ve Uluslararası Para Fonu’nda (IMF) ekonomist olarak görev almış, 2001’de Hazine ve 1997’de T.C. Merkez Bankası olmak üzere üst düzey danışmanlık görevlerinde bulunmuştur. Lisans ve Doktora derecelerini sırasıyla Boğaziçi Üniversitesi ve Boston College’dan alan Üçer’in Türkiye ekonomisi üzerine çok sayıda makalesinin yanı sıra Türkiye’de 2001 krizi üzerine yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır. Üçer, üç ayda bir yayınlanan, "Deloitte Ekonomik Görünüm" raporunun da yazarıdır.

 

İndirim Politikamız:

  • Eğitimimizde aynı kurumdan;

            3 ile 5 kişi arası katılımlarda %5
            6 ile 8 kişi arası katılımlarda %10
            9 kişi ve üzeri katılımlarda % 15 indirim yapılmaktadır.

  • Tüm eğitimlerimizde lisans ve lisansüstü öğrencilerine ve üniversite öğretim görevlilerine %30 indirim yapılmaktadır.
  • Deloitte Türkiye alumni indirimi %10 olarak uygulanmaktadır.

* Birden fazla indirimden aynı anda faydalanılamaz. Böyle durumlarda en yüksek indirim oranı uygulanacaktır.

Eğitim Bilgileri
Görüntülediğiniz Deloitte Academy Eğitimi ileriki bir tarihte gerçekleştirilecektir.

Eğitim ile ilgili talep ve görüşlerinizi bize iletmek için tıklayınız.
Planlanmış eğitimlerimizin listesi için tıklayınız.